Nu wordt geluk weer heel gewoon

Geluk, dit woord heb ik in het verleden heel vaak gebruikt. Té vaak en dan niet in de allerbeste context… Ik was zoals jullie weten een fanatiek pokerspeler in de periode van 2006-2013. Met name de laatste jaren ging deze hobby erg veel tijd in nemen en was ik ook wekelijks aan te treffen in het casino. Deze levensstijl heb ik lange tijd met plezier gehad maar onlangs begonnen er toch wat vragen op te komen. Ik zat ,zoals dat mooi heet, mijn leven te overdenken. ”Waar sta ik nu ? , waar wil ik naartoe ? ” Ja ik kan van tijd tot tijd nog weleens tot filosofische of dr. Phill-achtige momenten komen 😉 En dit zeker niet zonder hulp van mijn beste vrienden, die me altijd steunen. In goede en in slechte tijden (ja ‘t is net een soap af en toe hier)

Ik kwam erachter dat ik op dit punt een beetje ”vasthing” in mijn patronen. Ik probeer het uit te leggen : Ik had veelal wel nieuwe mensen in pokerland ontmoet en zeker vond ik dit enorm leuk maar ik merkte dat op vlakken als gitaarspelen en schrijven ik wat achteruit ging. Ik oefende minder vaak, ik schreef wat minder en ik ging dit missen. Enorm missen, tot een punt dat ik ook dacht van : ”Als ik nou iets simpeler en sparend geleefd had, dan had ik allang op vrije voeten kunnen wonen in een mooier en fijner appartement dan het huidige”. En dan is het tijd voor verandering. ”I DON’T LIKE CHANGE”
Ja jammer dan Tim, je wordt dit jaar 25 en dan ga je toch al snel richting de volwassenheid jongeman ! 😛 Ik wilde gewoonweg weer geluk en mooie momenten vinden in de simpele dingen des levens. Denk na over de toekomst van tijd tot tijd, want die toekomst komt sneller dan je denkt. Die begint al iedere dag of zelfs iedere seconde en alle keuzes die je maakt hebben invloed in welke vorm dan ook 🙂

Terugkeer Maud

Onlangs is bijvoorbeeld mijn zusje teruggekomen van Curacao (zie foto), een groot feest want ik had haar een jaar niet gezien. Met mijn ouders en haar beste vriendin bevond ik me op Schiphol om haar snel weer in mijn armen te kunnen sluiten. Wat een feest toen ze betraand van emotie naar ons toe gerend kwam met haar bagage. Ik voelde me zo gelukkig, zo blij en met iets oprecht moois als dit. Familie en vrienden staan bij mij op de allerhoogste trede van ”mate van belangrijkheid” (of hoe je het noemen wilt). Mensen bij wie ik me thuis kan voelen en die tijdens elk moment voor me klaar staan. Mede dankzij deze mensen sta ik waar ik nu sta en ben ik de persoon die ik ben. Een heel erg goede vriendin van me sprak (toen ik besloot met poker te stoppen): ”Je hebt de keuze nu niet gemaakt doordat anderen dit voor je besloten, je hebt je keuzes gemaakt omdat anderen je voorzien hebben van inzichten. Hierdoor kon JIJ de keuze maken en kon JIJ acties ondernemen. Want JIJ moet zelf openstaan voor advies en verandering”.

En dat is ook wat ik iedereen vandaag mee wil geven : JE BENT ZELF VERANTWOORDELIJK VOOR JE EIGEN GELUK EN DIT MAG NOOIT OF TE NIMMER DOOR ANDEREN BEPAALD WORDEN. MAAK JE EIGEN KEUZES EN STA HIER ACHTER EN JE KUNT OPRECHT GELUKKIG ZIJN MET DE DOOR JOU GEMAAKTE KEUZES.

In plaats van dat de huidige cultuur in Nederland al een scène maakt bij het voorkruipen bij de kassa om maar iets stoms te noemen. Nou prima, kruip maar voor als die ene minuut voor jou zo belangrijk is. Koop er een taart bij en ga maar vieren dat je een minuutje sneller de winkel uit was dan ik, ik zal er geen minuut minder door slapen.

Enfin bovenstaande is maar een korte zijstap naar het feit dat mensen oprecht gelukkiger zijn wanneer ze zich niet om alles zouden opwinden. En dan is het weer lekker simpel om gelukkig te worden van goed gezelschap waarmee je eens kan kletsen of wandelen en waarmee je simpelweg gelukkig wordt door een samen gekookt gerecht op te eten. En dan kost geluk natuurlijk geen drol !

Bedankt voor het lezen van deze eerste officiële Tim’s Talk Columnreeks, deze zal nu aan het begin van iedere week voortgezet worden.
Reacties zijn welkom (klik hiervoor op ”comments” in de linkerbalk, deze worden wel eerst per mail door mij bevestigd kwam ik achter) en suggesties voor stukjes ook. Tot schrijfs en geniet van jullie leven, maak je eigen geluk !

😀 Be happy and laugh 😀
Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2013

Onderstaand mijn favo gitarist ”Tommy Emmanuel” met een bijpassend blij muziekje ”Happy Hour”

7 thoughts on “Nu wordt geluk weer heel gewoon

 1. Een hele grote bedankt van mij aan de schrijver van een lieve mail die ik kreeg van *anoniem* op het pokerforum:

  ” Wat ook je redenen mogen zijn : Veel geluk toegewenst !
  Bedankt voor je positieve insteek, ik heb er van genoten.
  Je hebt zonder het weten met je positieve instelling een goede invloed op veel mensen ( ook op deze ouwe man ….).
  Een levensles die deze ouwe lul je wil meegeven :

  “wees jezelf”!!

  Ik ben er van overtuigd dat jij er met jou instelling er wel komt !”

 2. Hee, leuke blog ^^ En een goede afwisseling met de soms wat random gekozen topics die voorbij komen (maar daarom niet minder leuk zijn!). Helemaal waar dat je soms andere mensen nodig hebt om zelf tot nieuwe inzichten te komen, ik denk dat jij dat inzicht bij andere mensen nu ook te weeg brengt via deze blog 😀

  1. Dankjewel Tessa 😀
   Leuk dat je hem al zo snel las. Ergens rechtsonder kun je volgens mij een mailadres achterlaten zodat je in je mail krijgt wanneer er een nieuwe column online is. Verder wordt het uiteraard ook via FB gemeld.
   Thanks for reading, waardeer het enorm 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s