Life’s a game

20140215_140151

Daar liep hij enkele weken geleden door het centrum van Tegelen, of all places. Al regende het een beetje buiten, dat mocht de pret niet drukken. Zijn onlangs gekochte hoed had hij al meteen op zijn hoofd gezet en sindsdien eigenlijk nog maar amper af gezet. Wat zich nog maar aan dat straatbeeld voltrok was een tas. En niet zomaar één tas, nee, moeder en zoon liepen met tassen vol spullen dé winkelstraat (ja er is er maar 1 in Tegelen) door. Maar er was een tasje dat nogal de aandacht trok. In handen van deze jongeman met nieuwe hoed hield hij ferm zijn had gesloten om een grote gele tas. Wie kent ze nog? De befaamde intertoys tas uiteraard. Door de regen waren niet al te veel mensen op straat maar de meeste mensen die er wel rondliepen moesten toch even een vluchtige blik werpen op deze semi-volwassene met zijn grote, gele intertoys tas. En in die tas zat de nieuwe versie van het bekende bordspel Risk. Let the games begin!

Door de jaren heen heb ik een liefde ontwikkeld voor talloze bordspellen zoals Stratego, Risk, Monopoly en meer. Het is makkelijk om deze klassiekers te vergeten door alle digitale varianten van spellen. Deze nieuwerwetse ”games” zorgen ervoor dat mensen en ook de huidige jongeren nóg vaker voor een beeldscherm zitten. Daarom vind ik die oude bordspellen juist zo mooi, het fysieke van de figuren kunnen vastpakken en verplaatsen, dat is nog niet eens na te bootsen met de nieuwste game of Virtual Reality programming. Zo ver gaan ze vast nog weleens komen, dat geloof ik dan wel weer, maar laat mij maar lekker ouderwets bordspellen spelen 😉 Mijn eerste ontmoeting met het borspel Risk zal ergens in 2008 zijn geweest. In een zomer, dat weet ik ook nog. We hadden net die nacht ervoor een episch huisfeest gehad met rond de 80 bezoekers en na uren schrobben zaten we uit te puffen in de tuin. Met een kater zo groot als het aantal bezoekers hingen we in de plastic tuinstoeltjes tot op een moment Pieter met een briljant idee kwam: laten we Risk gaan spelen! En even later zaten we met een aantal spelers, katerig met de zon op onze harses, het spel te spelen. Het is een wonder dat ik de regels onthouden heb maar al snel groeide dit spel uit als een van mijn favorieten. Onlangs hebben we nog een hele zaterdag gewijd aan dit spel. Met ons zessen hebben we een sessie gespeeld van 14:00u tot 18:30u, hierna werd gezellig gebikkeld (lees gigantische pizza’s en döner, de plaatselijke Turken profiteerden meteen) om vervolgens nog een sessie te spelen tot middernacht. Ja, het spel is niet van de korte kant zal ik maar zeggen.

Jup, life’s a game, en het is heerlijk om eens onder de realiteit uit te komen en je te begeven in een spellenwereld. Even je focus op een fantasierijk spel met vrienden, mooie dagen zijn het 🙂 Tijdens de jaren van de middelbare school konden we hele middagen vullen met Stratego en dan met name Stratego Legends waar de speelstukken allemaal nog extra ” powers ” hadden zoals springen, vliegen en aanvallen op afstand. Fun gegarandeerd, zeker voor de liefhebbers van Stratego. En nu we het toch hebben over spelen, dan kunnen we het ook hebben over spelen met je huisdier, in mijn geval het befaamde konijn Lucky 😉 Ja want dat doe ik ook nog altijd met plezier, zo’n rondhupsend bolletje wol met hangoren allerlei kunsten leren. Hij kan nu al op het meubilair springen, door een buis rennen en op je rug springen wanneer je op de grond ligt. Het leukste vind ‘ie eigenlijk het NIET luisteren naar de baas 😛 Dan springt ie gewoon weg als je hem op wil pakken en dan kijkt hij lachend achter zich wanneer je weer achter de pluizenbol aan moet rennen. Hier een foto van die pluizenbol:
20140223_134431

Deze week een ietwat kortere column dan gebruikelijk 😉
Bedankt voor het lezen en tot de volgende week 😀

Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2014

Advertisements

2 thoughts on “Life’s a game

  1. Tim, al eens Risk the Legacy gespeeld? Totaal nieuwe ervaring die het spel nog veel leuker maakt. Je mag op het bord schrijven en zo het spelbeeld mede bepalen, er zijn allerlei nieuwe powers etc. Try it once and you won’t play the original version again. Ever…

    1. Damn dit klinkt inderdaad zeer interessant. Schrijven op het speelbord, alleen dat al klinkt de moeite waard! Ik zal er eens naar op zoek gaan, thanks voor de tip en voor het lezen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s