Schrijfsels van vroeger – Pisa, juli 2008

——————————————————-
In de reeks ”schrijfsels van vroeger” waar ik het eerder over had:
Vandaag: stukje uit ”reisverslag Italië-Pisa”, (Juli 2008)
——————————————————–
We besloten die avond een stop te maken op het plein waar we ons zaten op de grote stenen trappen. De trappen voelden warm aan, de hele dag in de zon gelegen te hebben deed wonderen. We zaten nog geen 5 minuten of, hoe kan het ook anders, er gebeurde iets mafs. Er reed een rode auto het plein op, deze gaf vervolgens hard gas achteruit om vervolgens de stoeprand te rammen. Met ons drieën keken we gespannen wat zou gaan gebeuren.

Een oudere man stapte uit (later hebben we hem Mario gedoopt) en hij legde een akoestische gitaar op het dak van zijn wagen. Nu pakte hij zich een flesje water en zegende de grond om zich heen. Hierna schudde hij het resterende water uit de fles over zijn blouse en haren heen, (wij reageerden met: HUH spiritus? het zal toch niet…) en het leek alsof hij erg gezweet had. Mario pakte zijn gitaar en liep (uiteraard) recht op óns af. Een halve meter van Kim af stemde hij zijn gitaar. We lachten wat voorzichtig en dachten synchroon: ”what the hell gebeurt hier?”

Hierna kwamen er plotseling wat zwervers uit alle hoeken van het plein om zich bij Mario te voegen. Een van de zwervers had 2 honden bij zich en hij ging zich 2 meter achter onze rug op de stenen liggen. Mario was inmiddels klaar met het stemmen van zijn gitaar en hij zong een regeltje: ”we don’t need no transpiration!” en draaide zijn doorweekte rug richting ons drietjes. Ik lag dubbel van het lachen 🙂
Het werd ons wat teveel met dit vreemde gezelschap en omdat het al 12 uur naderde gingen we richting camping. Die avond werd er nog bij kaarslicht nagebabbeld over de dag en moe gingen we naar bed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s