Komt een man bij de kapper

brandlezz-huisstijl

”Er wordt veel gelachen, enthousiast gesproken, geknipt en gewassen waarbij menig klant zowat geheel onstpannen in slaap valt, pal boven de wasbak.”

De column van deze week schrijf ik in opdracht van ”Brandlezz” (http://brandlezz.nl/), zij zijn een zeer gespecialiseerde kapsalon maar het is niet alleen maar haren wat de klok slaat (of wat de schaar knipt). Nee ze beschikken ook over een heuse beauty- en massagesalon. Sinds kort hebben ze zelfs een apparaat in huis om tanden op een natuurlijke manier witter te maken. ”Nou Tim, hoe kom jij hier nu terecht dan”? zullen velen zich afvragen. En ja inderdaad, ik zie er ook echt niet uit alsof ik net van een beautysalon ben gekomen maar het gaat mij dan ook om het deel kapsalon ๐Ÿ˜‰ En net zoals veel mannen beschik ik over een zeer grote (over)dosis haar van tijd tot tijd en om nu niet meteen als een guerillasrijder uit te zien is het bij mij iedere 5 weken noodzakelijk dat de schaar er doorheen wordt gehaald. De kapsalon ken ik nu al een jaartje of 5 schat ik en ik ben nooit meer weggeweest. Ooit begonnen als kapsalon in het loon, verhuist naar Chรฉvremont om zich later definitief te vestigen in Kerkrade, op de 2e verdieping van het Golden Tulip hotel. Hun 2e locatie bevindt zich in Orbis ziekenhuis te Sittard.

Enfin, zover de intro, tijd voor het verhaaltje vinden jullie niet? Het is me gevraagd om mijn inspiratie te gebruiken bij de ervaringen van een man die bij dit gemotiveerde team Brandlezz over de vloer komt. ”Schrijf maar gewoon over je ervaringen, hoe je het ervaart, omdat het voor mannen nog altijd anders is dan voor vrouwen om naar een kapsalon te gaan” aldus Mandy’s woorden afgelopen vrijdag.

Komt een man bij de kapper is de titel van deze week en afgelopen vrijdag was ik dat. Nu zie ik mezelf niet als man maar eerder als ”nooit ouder wordende puberale adolescent met kinderachtige trekjes”. Nouja ouder worden wel in uiterlijk maar zo vader zo zoon: we blijven jong van geest ๐Ÿ˜› Toen ik ook deze vrijdag weer achteloos bij Brandlezz naar binnen stapte speelde zich weer de typerende sfeer van deze zaak af. Er wordt veel gelachen, enthousiast gesproken, geknipt en gewassen waarbij menig klant zowat geheel onstpannen in slaap valt, pal boven de wasbak. Het is niet alleen de professionele houding en technieken die deze zaak tot een succes maakt, het is ook zeker, en misschien nog wel meer, de altijd vrolijke houding en persoonlijke aandacht die het team uitstraalt. De laatste jaren merk je zowieso een ommeslag in het hele kapperswezen en moet ik zeggen dat ook de mannen steeds meer en meer hier naartoe komen. Het gehele kappers- en beautysalon is in die zin helemaal geen taboe meer bij de man van tegenwoordig. Ik zie ook stelletjes komen waarbij de vrouw een geheel beauty arrangement krijgt inclusief haren, nagels en make-up terwijl de man zich gewoon laat knippen ondertussen. Je ziet het in die zin steeds normaler worden dat ook ”de man” zijn weg naar de zaak vindt.

Deze vrijdag stapte ik dus binnen en werd zoals altijd weer aardig begroet met: ”hej Tim, leuk dat je er weer bent”. Ik nam plaats aan de tafel waarbij ik dan altijd door een automagazine blader waarbij ik allemaal mooie wagens de revue zie passeren, maar die ik toch allemaal niet kan betalen. Nee, dan steek ik liever geld in onderhoud van mijn haar, dat is stukken goedkoper ๐Ÿ˜‰ Meestal zit ik hier met een glas water maar ik moet ook bekennen dat de koffie en cappucino ook altijd goed van smaak is. Als het team het knippen beu is dan kunnen ze nog altijd aan de slag als echte barista’s in een koffielounge maar dit zie ik niet gebeuren. Puur omdat het team zo geniet van het hele reilen en zeilen van de zaak, nieuwe ideeรซn blijft ontwikkelen en met veel passie de scharen ter hand neemt. Toen ik aan de beurt was werd ik nog verrast met een stuk vlaai ook, het is uiteraard Limburg waar we ons bevinden toch? Al bekroop me het gevoel dat er vandaag een vraag zou volgen en ja hoor, Rob (we noemen hem eigenlijk altijd Robbie) kwam met de vraag of ik niet een column/stukje aan Brandlezz kon besteden. Mandy, Ginny en Margaretha waren al even enthousiast en er was totaal geen uitweg mogelijk, ik moest en zal het stukje schrijven ๐Ÿ˜‰ Niet dat ik het erg vond maar wel spannend om nu eens voor een ”opdrachtgever” te werk te gaan. Enfin, het idee was geboren, nu de uitvoering nog maar daaraan ben ik op dit moment dus met een grote lach op mijn gezicht aan het typen ๐Ÿ™‚

Mandy kwam ondertussen achter me staan met de typerende gouden schaar (bekend uit een van mijn eerdere schrijfsels over het geluk brengen van deze schaar) en had alweer een goed idee gemaakt om deze keer mijn kapsel te veranderen in ”lekker wild en kort”. Dat staat wel zo gemakkelijk bij deze zomerse temperaturen en ja, het klint gewoon goed. Mijn kapsel had zich namelijk gedurende de afgelopen weken weer ontwikkeld tot een coupe waar de plofkippen nog jaloers op zouden zijn, het stond letterlijk alle kanten uit. ๐Ÿ˜› Met de snelheid van het licht werd de schaar ter hand genomen om mij weer te fatsoeneren en zoals altijd was ik weer zeer tevreden met het resultaat (ik ken ook geen betere kapsalon, anders zou ik er niet zo over schrijven). Erna besloot ik om zelf eens proefpersoon te worden van dat nieuwe apparaat om tanden witter te maken, het zou ook wel leuk staan bij de column van deze week luidde mijn gedachten. Ik werd omgetoverd tot iemand die niet zou misstaan in de nieuwe Star Trek, je krijgt namelijk zo’n rood brilletje op (UV brilletje of hoe heet dat ding?) terwijl je in een gebitje met een pasta/vloeistof bijt. Het deed me denken aan die fluoride behandelingen die je als kind bij de tandarts kreeg. Met je tanden bijtend in dat gebitje word je dan voor een felblauwe lamp gezet en 15 minuten later is de behandeling klaar en kun je weer lachen met de felle uitstraling van een opgevoerde TL-buis. Nee geintje, dat valt wel mee, het geeft gewoon een heel natuurlijke, wittere kleur aan de tanden. En als je nu denkt dat je nooit meer hoeft te poetsen: nee. Gewoon wel netjes je tanden blijven onderhouden en dan heb je ook het langst plezier van dit effect.

Namens het team wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van deze speciale column. Dank aan mijn eigen lezers die ineens een heel ander onderwerp voorgeschoteld krijgen ๐Ÿ˜› Tja, variatie, that’s me. Verder dank aan alle mensen die mij niet kennen maar die dit stukje te lezen krijgen via de Brandlezz facebook, site of waar dit stukje dan ook tevoorschijn komt ๐Ÿ™‚

Fijne zomer allemaal, en tot ziens bij Brandlezz,
Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2014
(Fysiotim.wordpress.com)

1259b889-fcc4-4ec6-b903-e84cd01a5f20

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s