Er was eens… een vos

Stel je eens voor: je bent een vosje en ligt lekker te chillen in het maïsveld. Dan hoor je vanaf een afstand een geluid als een donderslag, gerammel van het hoogste niveau dat steeds dichterbij komt. Het is bijna een elektronisch gerinkel, een metaal geluid dat de lucht doet vullen in een relaas. Nu komt het wel erg dichtbij en je besluit op te staan, weg te rennen, en je te verstoppen in het volgende maïsveld. De plek waar je zo net nog lag te chillen wordt hemelsbreed overgenomen door een groep van 30 mensen, met rammelende soepblikken gevuld met stenen, die zich een weg door de maïsplanten banen. What the F gebeurt hier nu weer? Een drijfjacht, dat is wat er loos is. 😉

vos

Drijfjacht, door vele mensen die zich tegen het widbeheer afzetten bestempeld als iets extreems. En ergens is het ook wel oneerlijk tegenover een vos, om daar met pak ‘m beet 30 maneen veld uit te kammen met rammelende blikken, om zo het beest eruit te verjagen waar het wordt opgewacht door een stuk of tien hagelgeweren. Van de andere kant zeg ik: Als zoiets niet bijgehouden wordt dan zitten we de kortste keren aan een gigantisch overschot van vossen of ander wild die het hele flora en fauna principe verstoren. Vandaar dus dat we gisteren in onze camouflagekleren, met hagelgeweren en rammelblikken weer de jacht op de vos hielden. En gelukkig voor de vos: hij had aan het langste eind getrokken. Vossie heeft zich kapot gelachen, hij werd niet gevonden door deze groep van 40 jagers en drijvers en zal vast met de overige dieren in het bos een ”big party” hebben gehouden. 😀 Hoe dan ook, het was weer leuk om als een van de drijvers je een baan door de maïs te knokken, je een ei uit te zweten en om vooral gezamenlijk lekker te eten na de jachtdag.

Eten na een jachtdag waarin je dus geen wild weet te vangen? Nou wees niet getreurd, er waren een overvloed aan worsten, spareribs, soep en brood om alle hongerige magen weer op hun gemak te stellen. Niemand is hongerig naar huis gegaan en zo hoort het. En de vossen? Die hebben zich goed weten te verstoppen. Wisten jullie trouwens dat de tekenfilmfiguur van ”Robin Hood” ook een vos was? Misschien zou het tegen hem, met zijn pijl en boog, een eerlijkere strijd geworden zijn maar dat is meer iets voor een volgende keer.

robin_hood_olympics

Happy hunting!

Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s