Nieuws maar ook geen nieuws

Het nieuws brengt om acht uur altijd een groot journaal wat door duizenden huishoudens dagelijks wordt bekeken. Tot afgelopen donderdag eens echt ”nieuws” was. Anderhalf miljoen kijkers schijnen de beelden live gezien te hebben. Het kan jullie niet ontgaan zijn dat een brildragende 19-jarige Tarik uit Pijnacker (off all places…) iets van plan was. Maar wat dan? Niks spannends want je gaat er al binnen met een neppistool, een Justin Timberlake uiterlijk en een kleine grijze rugzak. Niet echt een ”gijzelnemer” zoals in de media zo naar voren wordt gebracht.

Gekke is dat de pers meteen over de security heen viel: ”Hoe kon dit gebeuren? er is toch beveiliging?” Beveiliging is uiteraard 1 ding maar het is totaal wat anders wanneer je als baliemedewerker een pistool op je gericht krijgt. Dan moet je al toevallig een Martial Arts master achter de balie hebben zitten die iemand binnen 2 seconden weet te vloeren want anders kom je ook man te kort. ๐Ÿ˜› Dus ons gijzelnemertje kon gewoon verder naar binnen lopen voor wat een ”live uitzending van de eeuw” zou gaan worden (in zijn hoofd dan). Want de beste jongen zou eens met de waarheid en harde feiten boven water komen. Tot de dag van vandaag heb ik daar niks meer van gehoord, geen bommen zien afgaan, geen hackers collectief achter de schermen gezien. Lijdt deze man aan waanbeelden? Heeft hij een hersenafwijking of is er toch een geheime organisatie die de touwtjes in handen heeft? We zullen het in ieder geval nu nog niet gaan zien ๐Ÿ˜‰

In de video is te zien dat een medewerker van NOS heel kalm blijft (respect man!) en meteen met Tarik in gesprek gaat. Hij wilt er heelhuids weer naar buiten komen en Tarik blijft herhalen en beloven dat dat wel goed gaat komen. Constant blijft hij gefixeerd op de camera of deze wel aan staat en dat alles wat te zien is LIVE gaat. De man wijst hem nog op het roodje lampje ‘REC’ dat ze inderdaad in de lucht zijn maar dit weet meneer de gijzelnemer nog niet zo te bevatten. Ja REC staat voor recording beste mensen… Al gauw komen er gewapende agenten naar binnen en piept de gijzelnemer met een hoog stemmetje wel tig keer dat het wapen al op de grond ligt. Jammer dat we geen close-up van hem hebben kunnen zien want ik had graag dat trillende lipje op en neer zien gaan wanneer er ineens tig agenten op hem afstormen.

In principe was de hele situatie binnen een paar uur alweer klaar maar op internet (hoe kon het ook anders) gingen de gekke plaatjes en bewerkingen van de video als een lopend vuurtje. Deze 2 wilde ik jullie in ieder geval niet achter houden:

aaaaaaaa ”Het nep wapen”

bbbbbbbbย  ”Hamster spreekbeurt”

Nou wat mij betreft heb ik weer genoeg woorden vuil gemaakt om deze onzin en denk dat dit nog wel een paar weken aanhoudt. Misschien dat ik dan allang overvallen ben door zijn hackers collectief, mijn woning ontploft is of dat hij naaktfoto’s van mij op het internet weet te plaatsen. We gaan het zien, weet in ieder geval wel dat ik de columns met plezier geschreven heb en alle hobby’s altijd graag heb uitgevoerd. Herinner me maar als een blije, gekke kerel die vol in zijn hobby’s opgaat ๐Ÿ˜‰ We shall see.

Fijne zondag allen,
Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2015

De originele Live video:

https://www.youtube.com/watch?v=ei1sfNa6YW4

Advertisements

2 thoughts on “Nieuws maar ook geen nieuws

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s