Voeding ter focus

O god zullen jullie denken, Tim is toch geen dieetcoach geworden? Beviel de paramedische therapeutische houding hem ineens een stuk minder en is hij richting het kamp van de groen poeder snuivende, sonja-bakkerende, quinoakutten overgelopen? Het antwoord is: nee! Zowieso, mij op dieet zetten om af te vallen zou reinste zelfmoord zijn, ik heb nu al het figuur van een wandelende tak met boulimia. Dus nee.

Waar ik in mijn privéleven veel mee bezig ben (en wat me mateloos interesseerd) is het verbeteren van focus of aandachtsspanne en dat is met mijn entree in de schietsport al helemaal prioriteit nummer 1 geworden! Nu moet ik zeggen dat dit in pokertoernooien ook wel zijn voordelen heeft, het ergste wat je kan gebeuren is een grote fout maken doordat je even een dip had in je concentratie.

Iedereen die me kent weet dat ik van de hak op de tak kan springen (net als met het schrijven van deze columns) en in het verleden veel geneigd heb naar een onregelmatig slaappatroon en veel te weinig gezond eten. Of laat me zeggen, te weinig gevarieerd eten. Misschien dat het te maken had met een typisch ”studentenhuis leventje” waarin toch al gauw meer alcohol vloeide dan bij de gemiddelde bierbrouwer. Maar je wordt ouder en wijzer, je leert naar jezelf kijken (zonder in de lach te schieten) en ziet dat sommige dingen en gedragingen toch echt minder gezond zijn. En al dat minder gezonde, ook eten, draagt niet bij aan een optimaal gebruik van je hersenpan. En dat is bij mij nu echt erg belangrijk omdat ik überhaupt niet over zoveel hersencapaciteit beschik 😛

healthy-food-stocks-430x323

Bovenstaande afbeelding, daar ken ik de helft van de groenten niet eens van, serieus. En ik ben nog altijd slecht in het consumeren of prepareren van groenten. Ik koop altijd ”zo’n zak”. Een zak met voorgesneden stukken groenten of rauwkost wat je gewoon maar in de pan hoeft te fleppen. Krijg ik tenminste iets van groente binnen denk ik dan. Wat ik wél heb geleerd (*schouderklopje*) is om mijn week in te delen in: 2x vis, 2x vlees, 1 pizza (ja, kan het niet laten) en 1x ovenschotel. Voor de goede tellers onder ons: inderdaad dat zijn maar 6 dagen. Nou die 7e dag eet ik buiten de deur en dit varieert van wokken tot naar mijn favoriete restaurantjes of lunchrooms gaan. En daar kun je ook veel gezonde dingen krijgen gelukkig.

Hoe dan ook, de boodschap die ik voor het weekend nog even de deur uit wil krijgen is: blijf veel bewegen, blijf gevarieerd eten, wen een goed slaapritme aan, slaap dus voldoende en je ziet naarmate de tijd vordert een verhoging en stabilisatie optreden in je concentratie en aandachtsspanne. Got all that? Goed! Lekker weekend vieren nu, en pas op met de alcohol en drugs. Al kunnen deze ook tijdelijk veel plezier geven, maar gebruik het met mate 😛 Of mateN 😛

Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s