Fysiotherapie, alleen nog maar voor de rijken

aaa

Helaas is het in de zorgverlening en in mijn specifiek beroep de fysiotherapie allang niet meer het beroep dat het vroeger was. Mensen menen nu ”recht” op vanalles en nog wat te hebben. ”Wat mijn buurvrouw heeft, wil ik ook”. En in hun hoofd hebben ze altijd meer rechten dan een ander. Waar komt dit waardeloze idee vandaan? Dit waanbeeld en wantrouwen in alles wat het beroep ooit mooi maakte? Het eeuwige betweterige van familieleden die menen de ideale behandeling zo van hun smartphone te kunnen googlen en het dus beter weten dan jij, de specialist!

Om dan nog maar niet te beginnen over de eeuwige uitmelkerij van zorgverzekeraars waardoor de patiënten niet eens meer weten wat ze betalen en wat ze wel of niet vergoed krijgen. Dat maakt al dit ”recht” gedoe nog vele malen erger. Dat de vergoedingen en bedragen ook per zorgverzekeraar en per pakketje verschillen, daar wordt al helemaal niemand meer wijs uit. Tot op de dag van vandaag kom ik nog tal van verkeerde uitspraken tegen: (gegeven door de klantenservice van de zorgverzekeraars zelf) ”Ja natuurlijk kunt u fysiotherapie krijgen, u hebt een zorgverzekering”. Zeer en zeer gevaarlijk om dit anno 2015 zomaar aan te nemen. Door al dat bureaucratisch geneuzel valt fysiotherapie al sinds jaren alleen nog maar onder de aanvullende verzekeringen, waardoor mensen met alleen een basis verzekering (de verplichte zorgverzekering voor personen vanaf 18 jaar zo staat  in de zorgverzekeringswet) niet meegenomen worden in de vergoedingen. Althans voor fysiotherapie kunnen deze stakkers het wel schudden, er wacht hen niets anders dan een gepeperde rekening op het einde van de maand. En juist is het vaak deze groep (die geen geld heeft voor een aanvullend pakket) die behandeling hard nodig heeft. Maar puur door de bureaucratie in Nederland en de mongolische zorgverzekeringswet vallen deze mensen buiten de boot.

Fysiotherapie wordt zo langzamerhand alleen nog maar een luxe-artikel, een extraatje voor de rijken des lands die zich voor een paar euro meer premie een pijntje in de rug laten behandelen. Wat zou ik graag juist de mensen in ons land die geen cent te makken hebben voorzien van therapie, maar dit wordt helaas onmogelijk gemaakt door de elitaire, sigarenrokende, porsche-rijdende colonne van zorgverzekeraars. Fuck jullie!

Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2015

2 thoughts on “Fysiotherapie, alleen nog maar voor de rijken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s