Als ik mezelf zou tegenkomen

mirror kermit

”Als ik mezelf zou tegenkomen, zou ik dan denken: ”wat is dat voor freak?”

Misschien is er wel ergens een parallel universum waarbij we met regelmaat elkaar passeren. Ik denk er weleens over dat er maar een x-aantal unieke ”mens-combinaties” mogelijk zou moeten zijn. Geen enkele DNA-kruising zou ooit 100% uniek kunnen zijn. Zie het maar als triljoenen combinaties die zich eens in de zoveel tijd zouden herhalen. Het is mij wel eens verteld dat mensen me op een plek zagen waar ik op dat moment totaal niet geweest was. Heb ik dan een dubbelganger? (ik mag hopen van niet). Of lopen er op de wereld gewoon 2 of 3 Tim look-a-likes rond? Who knows?

Interessant is het idee wel, dat er van elk persoon een aantal dubbelgangers rond zouden lopen. In veel relaties zou het een godsgeschenk zijn. Stel je bent je partner eventjes zat, dan bel je je dubbelganger op en die neemt even een weekje de taak als ”man des huizes” over. Ze merkt het nooit! 😉 Als ik mezelf zou tegenkomen, zou ik dan denken: ”Wat is dat voor freak?”. Of zou ik denken: ”Hmmm, waarom loopt die gast in godsnaam rond met een zak konijnenvoer?” Zou ik hem aardig vinden? Stel je voor, ik zou hem niet aardig vinden, hoe kom ik dan over op anderen?

Dat we soms anders op mensen over komen dan we denken is een feit. Dat de menselijke communicatie in verbaal en non-verbaal opzicht uit ontelbare mogelijkheden bestaat maakt het er niet gemakkelijker op 😛 Het meest interessante blijft dan altijd het ”feest der liefde”. Een spel gespeeld op het scherpst van de snede! Juist: mega-over-the-top flirtgedrag. Onvoorspelbaar als een stortbui tijdens een carnavalsoptocht. 😉 Dit gedrag loopt uiteen van onschuldig gedrag zoals frutselen aan je kleding, kijkgevechten met je ogen etcetera tot het totaal recht voor de raap mede delen dat je een potje geslachtelijk feestvieren onder de lakens wel ziet zitten. En je raadt het: beide methoden kunnen in bepaalde situaties een positief effect hebben. Of je de volgende ochtend er nog positief tegenover staat is uiteraard een tweede 😛

Maar terug naar de kern: hoe wij op anderen over komen is een veelbesproken onderwerp. Ik zelf denk dat ik vaak over kom als een totale malloot en dit is een veel opzichten ook helemaal niet erg want dan weten de mensen meteen wat ze aan me hebben. Al is het uiteraard niet in alle opzichten even handig. Tijdens mijn doordeweekse werkzaamheden dien ik toch nog een mate van professionaliteit uit te stralen en gelukkig kan ik vaak ook wel in deze rol kruipen. En dat is wat we natuurlijk doen met z’n allen, we kruipen in bepaalde situaties in andere rollen en aan de hand daarvan scheppen mensen een beeld van een persoon.

Er bestaat zoiets als een onuitwisbare 1e indruk, en daar dien ik zelf ook maar eens wat meer bewust van te worden wanneer ik weer eens, een voor mij, ”humoristisch” antwoord geef. Voorbeeld: We zitten in een gezellige pub wat te drinken en een lieve dame komt naar me toe. We raken in gesprek en tijdens de eerste paar minuten denk ik: ”ik ga d’r testen.” In de wereld van Tim betekend dat: laten we zorgen voor een ”awkward / onhandige / niet-standaard” situatie en laten we kijken of de dame in kwestie zich eruit redt. Ieder zijn hobby’s am i right? In dit voorbeeld ging dat gesprek over allerlei normale dingen totdat… ze de vraag van 10 miljoen stelde, zo’n heerlijke open vraag die valt wanneer er wat drank in het spel is. Ze vroeg zo ongeveer: ”Weet je, je bent best grappig en lijkt me wel een tof iemand, maar vertel, wat is het gekste wat je me kunt vertellen?”. Bingo bingo bingo gaan mijn gedachten als een fruitautomaat die net de jackpot laat rinkelen! Zonder blikken of blozen hou ik het oogcontact iets te lang vast om nog normaal te zijn om vervolgens te antwoorden met: ”Nou, ik vertel het niet tegen iedereen maar…. ik ben geboren als vrouw!”.

Ik hoef jullie verder niet te vertellen hoe het afliep met mijn ”test-subject” 😉 In deze specifieke situatie kon de persoon in kwestie niets anders doen dan verbaasd terugstaren en langzaam achteruit naar de nooduitgang schuifelen. Ik heb haar nooit meer gezien. Yup, zo blijf je vrijgezel en dat is ook helemaal prima eigenlijk 😉

Tim Theo Martin Nelson Hendriks (c) 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s