Update Juni 2018

Een woordje van mij, vond dit nodig en heldert alle zaken op:

Enkele dagen geleden publiceerde ik mijn vooralsnog laatste Vlog vanuit pokerland. Ook hier toonde ik weer de mindere zijde van toernooipoker, de variantie en de niet te missen emotie die dit spel bij me teweeg brengt. Een aantal mensen waren geschrokken van het einde, een normaal zo vrolijke en positieve ”FysioTim” nu ineens dramatisch en negatief. Ook deze kant is een kant van mij, en ook al zien jullie deze vrijwel nooit, om de Vlog zo echt mogelijk en realistisch mogelijk te houden koos ik ervoor om deze beelden niet weg te knippen.

Ik gaf in de video aan dat ik ”even helemaal klaar ben” met de pokerhobby, dat ik wellicht zal gaan minder in pokergerelateerde social media zaken zoals het publiceren van video’s of me mengen in pokerdiscussies. Puur om voor mezelf de liefde in het spel niet te verliezen, en wellicht op ander vlak, mezelf niet te verliezen. Dat poker een passie voor me is kan ik niet ontkennen, dat ik er de leukste momenten van mijn leven mee beleefd heb is ook oprecht waar. De connecties en levenservaringen die het spelletje me opleverden waren alles meer dan waard.

Echter de afgelopen paar maanden benaderde ik de pokerwereld veel negatiever. Ik werd veel strenger op mezelf, was alleen maar op zoek naar verbetering. Ik wilde persé een top 3 notering en het liefste een trofee behalen voor mijn geleverde inspanningen. Maar geluk en resultaten dwing je niet af. Jawel ik geloof er heilig in dat je jezelf wel kunt positioneren naar een punt dat je oprecht resultaten kunt behalen. Maar dit mag nooit ten koste gaan van je plezier in het spel en dat deed het deels wel.

Vandaar ook dat ik besluit deze blog en update er uit te smijten. Vanaf januari heb ik mijn leven drastisch veranderd, niet puur ten bate van poker, maar ook in algehele zin. Ik ben 3x weeks gaan sporten met aangepast voedingsschema en personal trainer (1x weeks). Heb meer tijd gespendeerd in het analyseren van pokersituaties én ik heb voor mezelf alle toernooien veel serieuzer aangepakt. Heeft me dit wat vriendschappen gekost? Waarschijnlijk. Heeft dit me wat plezier in het spel gekost? ja, al durfde ik dat eerder niet toe te geven tot het me afgelopen weekend na Nijmegen allemaal duidelijk werd.

Ik ben een en ander op een rij gaan zetten en zal nooit afscheid nemen van de pokerwereld. Wel kan ik voor mezelf besluiten om er weer meer voor mijn plezier te gaan zitten. Tuurlijk hou ik altijd die drang naar beter worden, maar ik moet niet te hard op mezelf worden en het vooral als spel blijven zien. Helaas was een van mijn plekjes om toernooien te delen en wat met mede pokeraars te praten deels op het pokerforum van pokercity. Nu ben ik teleurgesteld in wat voor een plek dit forum is geworden, het lijkt meer op het forum van pokernews, een plek die ik altijd heb gemeden gezien er onder de leden zoveel ”gebashed” werd en het onderling respect beneden peil lag. Helaas merk ik dit nu zelfs op pokercity ook, een kleine groep forumleden die het stoer vindt om anoniem iedereen die een steentje bij wilt dragen ronduit slecht te behandelen. Zeker voor nieuwere spelers zal dit alleen maar afschrikken ooit op een forum te gaan.

Dus wat nu?

Ik heb een aantal zaken besloten voor mezelf:
– Poker weer meer als recreatief zien, minder resultaatgericht gaan denken maar puur pokeren voor plezier en beleving.
– Me niet meer mengen op het pokercity forum, hier wordt nu zo’n negatieve sfeer in stand gehouden dat het voor mij beter is om er niet tussen te zitten.
– Stoppen met het plaatsen van toernooi updates van eigen toernooien op social media en stoppen met het maken van de vlogs.
– Ik zal niet stoppen met spelen, maar ik zal wel stoppen met alle publicaties er omheen. Eigen rust en concentratie zijn nu belangrijker dan de social media kant hier van.
– Kieskeuriger worden in welke toernooien voor mij leuk zijn om te spelen, niet meer het gevoel hebben van ”ik moet overal bij zijn”.

Dat wilde ik even kwijt, iedereen heel veel plezier en succes aan de tafels, en tot ziens.

Tim ”FysioTim” Hendriks

6 thoughts on “Update Juni 2018

 1. Wijs besluit Tim. Pokercity ziet mij ook niet meer. Mindset voor jezelf goedzetten. Neem van mij aan dat je er sterker uitkomt. Niets is moeilijker dan kristisch in de Spiegel kijken. Respect

  1. Jazeker, ga mijn best doen. Had even wat time out nodig om echt kritisch naar mezelf te kijken, helaas met veel forum negativiteit maar dat is maar een greep. Genoeg mensen die me nu een hart onder de riem steken. Moeilijk is het, maar ik kies inderdaad meer voor een eigen weg

 2. Hoi Tim,

  Ik herken mij totaal niet in je stelling ‘hier wordt nu zo’n negatieve sfeer in stand gehouden’ over het PokerCity forum. Natuurlijk zullen er best negatieve opmerkingen zijn, maar ik heb vooral moeite met het ‘in stand houden’ alsof dit aangemoedigd wordt wat natuurlijk niet zo is. In het betreffende topic komen enkele respectloze opmerkingen voorbij helaas, ik heb aangegeven dat ik dat ook graag niet meer zie.

  Verder wil ik je bedanken voor je bijdrages aan ons forum en voor je vlogs en inzet voor de pokercommunity. Ik hoop dat je het plezier in het spelletje weer terug weet te vinden en een juiste balans daarbij voor jezelf.

  We zien ons,
  Groeten Pieter ‘Prins Flip’ Salet

  1. Hallo Pieter,

   Bedankt voor je berichtje, heb alle jaren met plezier gepost op het forum en ook deels meegeholpen met het verspreiden van de pokeragenda’s. Zal de pokercity nog genoeg bezoeken voor de leuke recaps, live reports en het nieuws. Dat deel van de site is enorm positief gegroeid het afgelopen jaar, ga zo door en groetjes aan Lars.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s